Чийзкейк с шоколад и лешници

21/04/2017
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо9
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Оставяме течния шоколад и крема сиренето на стайна температура. Натрошаваме бисквитите и ги смиламе. Отделно смиламе и лешниците.

Към бисквитите добавяме разтопеното масло и разбъркваме добре. След това добавяме 1-2 с.л. от шоколада и малко от смлените лешници. Разбъркваме добре до получаването на хомогенна смес.

След това я изсипваме в тортена форма с диаметър около 22-23 см и притискаме добре. Слагаме я в хладилник, докато се охлади и се втвърди.

Малко преди да извадим блата от хладилника с помощта на миксер разбиваме крема сиренето и пудрата захар. Към така получената смес добавяме и останалия течен шоколад.

Изваждаме блата от хладилника и отгоре изсипваме полученият крем. Отгоре украсяваме с останалите лешници. След това връщаме чийзкейка в хладилника за поне 3 часа.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар