Кекс, пълнен с течен шоколад

18/04/2017
Мария Гулековаот Мария ГулековаПомощник Готвач
"Спечелихте ни още на кекс, но щом разбрахме, че в цялата работа има и течен шоколад, веднага забравихме за диетите "
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 590
  • Преглеждания за месеца4282
  • Преглеждания за седмицата550
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към млякото добавяме содата, разбъркваме добре и оставяме да шупне. В отделна купа разбиваме яйцата с миксера. Към тях добавяме захарта и разбъркваме добре.

След това добавяме млякото със содата и отново разбъркваме. След това добавяме брашното, което предварително е пресято, заедно с бакпулвера. Разбъркваме добре и добавяме и маслото.

След това изсипваме сместа в предварително намаслена и поръсена с брашно кексова форма и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност на кекса.

След като извадим кексът от фурната го отделяме от формата и го оставяме да изстине напълно. След това с помощта на нож (може и с конец) разрязваме кекса на две части.

С помощта на лъжица издълбаваме долната част и я напълваме с течния шоколад и слепваме двете части. Отгоре декорираме с разтопен черен шоколад и кокосови стърготини.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар