Агнешка дроб сарма с билки

17/04/2017
"Уникална дроб сарма с аромат на дъхави билки - едно ястие, с което вкусно да нагостите приятелите си "
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо302
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,6 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите агнешки дреболии и чревцата се попарват, изхвърля се водата, долива се топла, сваряват до готовост и се нарязват на дребно.

Всички зеленчуци се нарязват на ситно. В няколко лъжици мазнина се задушават последователно кромидът, гъбите, морковът, чесънчетата, оризът - като се долива и малко вода, за да я поеме ориза, прибавяме и дреболиите.

В края на задушаването прибавяме зеления лук и домата /ако нямате пресен използвайте консерва/.

Овкусяваме със солта, пипера прибавяме и наситнените билки /използването на билките е задъжително - вкусът няма да е същият без тях/.

Доливаме с 3-4 чаши вода, прехвърляме сместа в тавичка и печем около час. Поднасяме дроб сармата с кисело мляко и поръсена с пресен магданоз.подобни рецепти тук

5 9
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Фати Камберова
Изглежда много вкусно и апетитно. Поздравления!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв