Пълнена ярешка плешка

17/04/2017
Карина Трендафиловаот Карина ТрендафиловаПомощник Готвач
"Не бързайте за вадите чиниите - перфектното ярешко има нужда от време за печене, но чакането гарантирано си заслужава "
Приготвяне30 мин.
Готвене180 мин.
Общо210 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо121
  • Преглеждания за месеца73
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4,7 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • ярешка плешка - 1 бр.
  • ярешки дреболии - 400 - 500 г
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • зелен лук - 2 - 3 връзки
  • джоджен - 20 стръка пресен
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
  • олио
  • брашно - 1 - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо пригответе плешката, като я цепнете отдолу, за да се получи празно място и я осолете, нека престои така 2-3 часа преди да я напълните.

За плънката запържете нарязания лук в 3-4 с.л. олио, после добавете сварените и нарязани дреболии.

Прибавете измития ориз и 6-7 стръка ситно нарязан джоджен. Подправете със сол, черен и червен пипер и долейте чаена чаша вода. Когато водата е почти извряла дръпнете настрана и изчакайте ориза да поеме водата.

Напълнете плешката и добавете колкото може вода и зашийте. Пригответе кашичка от червен пипер, брашно и олио, с която намажете хубаво плешката.

Поставете я в тава с два пръста вода и останалите клонки джоджен, завийте с алуминиево фолио и печете на 250 градуса за половин час, после намалете на 200 и печете три часа, до готовност на месото - трябва да се къса лесно. Накрая запечете без фолио за 10-15 минути до приятен загар.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар