Пълнено агне с дроб сарма

17/04/2017
Таня Левенова
отТаня ЛевеноваЧирак103421791
"Класическа рецепта за агнешко - вадете тефтерите и записвайте "
Приготвяне30 мин.
Готвене180 мин.
Общо210 мин.
Порции9
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо826
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хубаво е агнето да е заклано от предния ден, за да престои една нощ в хладилника.

За дроб сармата
Гъбите нарязани не толкова на дребно се изпържват в олио и малко масло. Добавят се дреболиите /предварително измити, обварени и нарязани от предният ден/.

Когато са полуготови се прибавя оризът, бърка се докато стане прозрачен и му се долива 1/2 ч.ч. топла вода.

Когато се водата се поеме от ориза, се прибавя нарязания лук. Тук може да се добави малко лапад или спанак, но в момента нямах..но няма проблем. Подправките също се запържват за миг и сармата се разбърква хубаво и е готова за пълнене.

Агнето се натрива със сол, след това с черен пипер и накрая с олиото в червеният пипер. Поставя се плънката, зашива се прореза от агнето, след това то завива се отвсякъде с домакинско фолио.

Така приготвено агнето се поставя в студена фурна, долива се вода до половината на тавата и фурната се включва на 200 градуса. След завиране на водата градусите се намаляват до 180 градуса.

По време на печенето се наблюдава водата-когато тя се поизпари се долива още. Агнето се пече 3 часа, след това то се отвива от фолиото. Добавят се нарязани пресни картофи и бучка масло и печенето продължава още половин час.

Готово се сервира непременно със зелена салата и чаша бира!подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар