Запечено свинско месо с картофи

17/04/2017
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф776447615
"Обзалагаме се, че тази вкусотия често-често присъства на вашата трапеза "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 169
  • Преглеждания за месеца359
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • свинско месо - 800 г
  • картофи - 2 кг
  • олио - 60 мл
  • лук - 1 глава голяма
  • моркови - 2 бр.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 6 зърна и 1 щипка смлян
  • дафинов лист - 2 бр.
  • чубрица - 1 щипка
  • сол на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете нарязаното месо в малка тавичка наредено плътно, посолете и поръсете със смления черен пипер, печете в предварително нагрята фурна за 30 минути.

В тавата, в която ще готвите ястието, съобразена с количеството продукти, запържете нарязания на ситно лук и нарязаните на филийки моркови за кратко.

Нарежете обелените и измити картофи на по 4 парчета (едро), поставете ги към лука, разбъркайте и пържете за около 10 минути.

Добавете червения пипер, разбъркайте за кратко и налейте гореща вода колкото да покриете картофите. Прибавете запеченото месо, дафиновите листа и зърната черен пипер.

Оставете ястието на котлона да заври, опитайте на сол и ако е нужно посолете и го поставете в нагрятата фурна на 200 градуса и печете до готовност на картофите.

Извадете готовото ястие и поръсете с чубрицата. Сервирайте!подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар