Палачинки с настъргана ябълка

17/04/2017
Мария Симоваот Мария СимоваГотвач
"Нежни и ароматни, меки и сочни палачинки, удоволствие за небцето на малки и големи"
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо267
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4,5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • яйца – 2 бр.
  • кисело мляко – 400 г
  • прясно мляко – 200 мл
  • ябълки – 1 бр. голяма
  • канела – 0. 5 ч.л.
  • пудра захар – 2 с.л.
  • олио – 1 с.л.
  • ванилия – 1 прахче
  • сода бикарбонат – 1 ч.л. равна
  • брашно – колкото поеме
  • масло – за мазане на тигана
  • за поръсване
  • пудра захар
  • канела
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбийте яйцата с телена бъркалка, добавете прясното мляко и смесеното предварително кисело мляко със содата, разбъркайте добре.

Обелете ябълката и настържете на по едро ренде, прибавете олиото, захарта, ванилията и канелата, разбъркайте и добавете ги към сместа. Добавяйте поетапно брашно при непрекъснато бъркане до получаване на не много гъста каша (като боза).

Нагрейте тиган с незалепващо покритие, намажете с малко масло и сипете с помощта на малък черпак малко от сместа (на тънко), разклатете сместа да се разпредели равномерно по дъното на тигана и печете, след като се изпече добре, обърнете от другата страна.

Палачинките трябва да са тънки и добре изпечени, за да се изпече и ябълката в тестото.

Винаги приготвям палачинки на своите внуци, но след като опитаха тези възкликнаха „ммм бабооо, много вкусни”.

Нежни и ароматни, меки и сочни палачинки поръсени със смес от пудра захар и канела, удоволствие за небцето на малки и големи.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар