Сладък козунак в хлебопекарна

17/04/2017
Герганаот ГерганаНовак
"Оставете на хлебопекарната да свърши тежката работа по замесването, а вие ще оберете всички аплодисменти за вкусния козунак "
Приготвяне180 мин.
Готвене35 мин.
Общо215 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо228
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • яйца - 3 бр. /без 1 белтък/
  • прясно мляко - 200 мл
  • захар - 180 г
  • олио - 80 мл.
  • суха мая - 7 г
  • брашно - 550 г
  • ванилия - 1 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • за поръсване
  • вода - 4 с.л.
  • захар - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всичките продукти се смесват в съда от хлебопекарната и се слагат на програма месене.

След като свърши месенето, тестото се изважда и се оформя козунак в тавичката, в която ще се пече.

Оставя се да втаса отново до удвояване на обема /аз оставих около 1 час на топло/ и се намазва с 1 разбит на пяна белтък.

Пече се на загрята фурна на 170 градуса 30 мин. отдолу и 5 мин. отдолу и отгоре.

Прави се поръската с 4 с.л. вода с 2 с.л. захар и се маже козунакът, след което се поръсва с 1 с.л. захар.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар