Лек хайвер

17/04/2017
"Не се чудете, не се майте, а направо слагайте виното в хладилника, защото е грехота да поднесете този хайвер просто така "
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 709
  • Преглеждания за месеца865
  • Преглеждания за седмицата318
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • извара - 150 г обезмаслена
  • кисело мляко - 200 г /0.1%/
  • зелен лук - 1/2 връзка
  • маслини - 50 г зелени мариновани
  • сьомга - 30 г пушена
  • лимони - 1 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте зеленчуците и рибата възможно най-ситно, но в никакъв случай не пасирайте, защото вкусът се променя.

В подходящ съд разбъркайте първо изварата с киселото мляко, а после всички останали продукти, включително и подправките.

Добавете и лимонов сок, колкото ви харесва, но да не става кисело, лимоновият вкус трябва само да се загатва /аз добавих 1 1/2 с.л./.

Оставете в хладилника да престои най-малко половин час и поднесете охладен.

Може да гарнирате с резени лимон и стрък пресен копър. Много е добре се комбинира с пълнозърнест хляб.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар