Балсамово пиле с грах и моркови

17/04/2017
"Не ви ли се струва, че сякаш ни се усмихва от тавата "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо443
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пиле - 1 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • грах - 300 г замразен
  • сол
  • соев сос
  • балсамова глазура
  • универсална подправка - за пиле
  • масло - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете пилето. Разтопете маслото, добавете към него соев сос, подправки за пиле и сол.

Намажете обилно пилето с маринатата. Най-отгоре глазирайте с балсамова глазура.

Сложете пилето в подходяща тава за печене и го сложете в загрята фурна. Добавете 1 к.ч. вода.

По средата на печенето обърнете пилето, глазирайте отново и добавете зеленчуците, като предварително сте нарязали морковите на колелца.

Допечете до готовност на пилето, до получаване на приятен кафеникаво-златист загар.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар