Агнешка супа за специалните гости на Великден

17/04/2017
"Уникална агнешка супичка, която се приготвя не с дреболии, а с крехко месце и много мерак да не забравите и пресния магданоз!"
Приготвяне25 мин.
Готвене90 мин.
Общо115 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо642
  • Преглеждания за месеца47
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Супата е за специалните гости, които не хапват агнешки вътрешности.

Изберете прясно агнешко месо, измийте хубаво и поставете в дълбока тенджера с около 2 и половина литра вода, за да се свари.

Не пропускайте да почистите от пяна при кипването, макар че когато месото се свари, бульонът се прецежда, а месото се обезкостява и нарязва или накъсва на малки хапки.

Докато ври месото, измийте и нарежете зеленчуците, морковът се настъргва. Задушете ги в тиган с 1-2 с л.олио, като добавите и малко от прецедения бульон - първо лук, после морков и накрая домат, докато омекнат.

Тогава изсипете в бульона месото, зеленчуците, подправете със сол и сухите подправки и оставете за кратко да покипът, за да се смесят.

Сложете фидето и гответе още няколко минути, според описанието върху пликчето на фидето-до готовност.

Подправете с лимонов сок, а при поднасяне - и пресен магданоз.подобни рецепти тук

5 6
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Йорданка Ковачева
Невероятно сполучлива и вкусна рецепта! Благодаря :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв