Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка Супа»Агнешка супа за специалните гости на Великден

Агнешка супа за специалните гости на Великден

Теодора  Иванова КаменоваТеодора Иванова Каменова
Помощник Готвач
534904181k1
Агнешка супа за специалните гости на Великден
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 8
17/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
6
"Уникална агнешка супичка, която се приготвя не с дреболии, а с крехко месце и много мерак да не забравите и пресния магданоз!"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 кг с кости
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • сол
  • магданоз
  • джоджен
  • чер пипер
  • чубрица
  • лимони
  • фиде - по желание за гъстотата
  • олио - 1 - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Супата е за специалните гости, които не хапват агнешки вътрешности.

Изберете прясно агнешко месо, измийте хубаво и поставете в дълбока тенджера с около 2 и половина литра вода, за да се свари.

Не пропускайте да почистите от пяна при кипването, макар че когато месото се свари, бульонът се прецежда, а месото се обезкостява и нарязва или накъсва на малки хапки.

Докато ври месото, измийте и нарежете зеленчуците, морковът се настъргва. Задушете ги в тиган с 1-2 с л.олио, като добавите и малко от прецедения бульон - първо лук, после морков и накрая домат, докато омекнат.

Тогава изсипете в бульона месото, зеленчуците, подправете със сол и сухите подправки и оставете за кратко да покипът, за да се смесят.

Сложете фидето и гответе още няколко минути, според описанието върху пликчето на фидето-до готовност.

Подправете с лимонов сок, а при поднасяне - и пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
57
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Невероятно сполучлива и вкусна рецепта! Благодаря :)
21.09.2017 15:56