Великденска пита с рози

18/04/2017
"Една питка, която трябва да присъства на всяка Великденска трапеза "
Приготвяне40 мин.
Готвене45 мин.
Общо85 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо230
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4,9 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете прясното мляко, начупете прясната мая, сложете лъжичката захар и 2 с. л. брашно, докато шупне.

Разбийте двете яйца с киселото мляко, добавете хладката вода и изсипете в кладенчето, получено от пресятото в тава брашно. Добавете солта и изсипете шупналата мая. От така смесените продукти замесете меко тесто и оставете на топло да втасва поне 1 час.

Премесете тестото върху набрашнен плот и разделете на 3 топка- 2 по-големи и една по-малка.

По-малката топка разстелете на тънка кора, изрежете с помощта на чаша 9 кръга, намажете всеки от тях отгоре с разтопеното масло, сложете кръговете на 3 места по три и с помощта на тънък шиш прищипвайте първо по единия диагонал на кръга, а после - по другия, докато се получат рози.

Останалите 2 топки разтелете последователно на тънка кора, намажете с масло, завийте на руло и нарежете на разстояние 4-5 см.

Подредете розите в средата, а отстрани -обърнатите рулца. Покрийте със стреч фолио и оставете да втасва, поне 40 минути.

Намажете с разбития жълтък, поръсете със сусам и печете в предварително загрята фурна- 15 минути на 150 градуса, а след това увеличете на 180 градуса за още 30 минути или до готовностподобни рецепти тук

5 7
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар