Торта Ежко Бежко

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8382k1
Торта Ежко Бежко
Снимка: Анонимен
1 / 2
18/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Перфектната торта, която да приготвите с децата си - защото готвенето е и забавление"

Необходими Продукти

  • масло - 2 пакетчета
  • бишкоти - 2 пакетчета
  • бисквити - 1 пакет чаени
  • пудра захар - 2 ч.чаши
  • орехи - 2 ч.чаши счукани
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 1 1/2 ч. чаши
  • орехи - четвъртинки от ядката
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тялото на таралежа:

Чаените бисквити се смачкват на дребно и се смесват с 1 чаша пудра захар, 1 чаша орехи, 1 пакетче размекнато масло и 2 жълтъка. Всичко това се омесва хубаво и се оформя тялото на таралежа.

След това се прави крем от 1 пакетче масло, а разбити на сняг белтъци и 1 чаша пудра захар.

Мажем тялото на таралежа с приготвения крем и лепим един ред бишкоти, които се топват в мляко, върху него. Върху първия ред бишкоти се маже пак крем и отново се редят бишкоти. Най-отгоре пак мажем крем.

За да украсим тортата поръсваме смлени орехи, а цели орехови четвъртинки набождаме, за да направим бодли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: