Запеканка с воденички

21/04/2017
"Заслужаваме чаша вино за страхотната рецепта. Опитайте я и споделете "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо86
  • Преглеждания за месеца64
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • пилешки воденички - 1.5 кг
  • гъби - 200 г печурки
  • чесън - 3 бр. скилидки
  • кашкавал - 150 г
  • лимони - 1/2 бр.
  • краве масло - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете воденичките до готовност като запазите бульона от варенето. Добавете сол и черен пипер, колкото обичате. В тавичка във фурната загрейте кравето масло и запържете леко накълцания чесън и нарязаните на средни по големина парчета гъби.

Изсипете воденичките заедно с подправения бульон и завийте под фолио. Печете на 200 градуса докато бульонът се сгъсти и остане само толкова, че да покрива леко дъното на тавата /при мен печенето беше около час/.

Изключете фурната и изстискайте половин лимон, разбъркайте и оставете ястието за 10 тина мин вътре. Настържете кашкавал върху топлото ястие и сервирайте като мезе за бяло вино.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар