Свински сърца с лук и червено вино

04/05/2012
гого
отгого Новак
"С тази рецепта изразът Дарявам ти сърцето си придобива съвсем друго значение, нали?"
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо23 254
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свински сърца - 3 броя
  • лук - 2 големи глави
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • червен пипер - 1 - 2 ч.л.
  • розмарин - 1/2 ч.л.
  • дафинов лист - 2 броя
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите и почистени свински сърца сложете да се сварят до полуготовност във вода. Извадете ги с решетъчна лъжица и ги охладете. Нарежете на парчета.

Загрейте мазнина в дълбок тиган и ги запържете до порозовяване. Добавете предварително нарязания на полумесеци лук и бъркайте, докато и той омекне.

Прибавете и разбъркайте с червения пипер за 1 минути и долейте виното, като добавите и дафиновите листа и розмарина.

Оставете да къкри с виното известно време и накрая прибавете солта и черния пипер. Щом виното поизври, ястието е готово.подобни рецепти тук

5 6
4 5
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

valeto67
valeto67
24.01.2014 18:09
Страхотно е.Пробвах.
3
0

Виж всички коментари или напиши такъв