Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Мезета»Свински сърца с лук и червено вино

Свински сърца с лук и червено вино

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Свински сърца с лук и червено вино1 / 3
04/05/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3-4
"С тази рецепта изразът Дарявам ти сърцето си придобива съвсем друго значение, нали?"

Необходими Продукти

  • свински сърца - 3 броя
  • лук - 2 големи глави
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • червен пипер - 1 - 2 ч.л.
  • розмарин - 1/2 ч.л.
  • дафинов лист - 2 броя
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите и почистени свински сърца сложете да се сварят до полуготовност във вода. Извадете ги с решетъчна лъжица и ги охладете. Нарежете на парчета.

Загрейте мазнина в дълбок тиган и ги запържете до порозовяване. Добавете предварително нарязания на полумесеци лук и бъркайте, докато и той омекне.

Прибавете и разбъркайте с червения пипер за 1 минути и долейте виното, като добавите и дафиновите листа и розмарина.

Оставете да къкри с виното известно време и накрая прибавете солта и черния пипер. Щом виното поизври, ястието е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
56
45
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

valeto67
valeto67
Страхотно е.Пробвах.
24.01.2014 18:09
3