Кекс с бял шоколад и ванилия

18/04/2017
Марияна Желеваот Марияна ЖелеваИноватор 2x
"Мек, ароматен и много, много, много вкусен кекс Хапвайте и сладко да е "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо449
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • бял шоколад – 100 г
  • ванилия - 1 прахче
  • бакпулвер – 2 ч.л.
  • брашно – 2 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • масло - за намазване на формата
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • кафява захар - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцето с миксер. Смесваме двата вида захар и ги прибавяме при яйцето. Разбиваме всичко много добре.

Прибавяме олиото и киселото мляко и пак разбиваме. Пресяваме брашното и ми добавяме ванилията и бакпулвера.

На части прибавяме брашното в кашата и разбиваме до гладка смес. Нарязваме шоколада на малки кубченца и го прибавяме при кашата.

Разбъркваме всичко с лъжица, като гледаме да има шоколад навсякъде. Намазваме с бучица масло форма за кекс с дупка и набрашняваме.

Изсипваме сместа и заглажзаме с лъжицата да е равно. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност.

След като се изпече оставяме да изстине и обръщаме в чиния. Режем на парчета и хапваме с кафе. Става мек и ароматен. Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар