Лесна тортичка с козуначени кифлички без печене

17/04/2017
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваМастър Шеф14738124109
"Ако кифличките ви изсъхнаха, подарете им втори вкусен живот с тази рецепта "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 037
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • козуначени кифлички - 6 - 7 бр. (моите са със домашно сладко)
  • банани - 1 бр.
  • нишесте - 1 пакет банан
  • прясно мляко - 600 мл
  • захар - 5 - 6 с л
  • шоколад - 4 с. л.нарязан с нож (готварски)
  • захарни перли - за украса
  • компот - за сиропиране по избор или друго
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако имате останали козуначени кифлички, ето едно бързо и вкусно предложение. Нарязват се кифличките на парченца с дебелина около 1. 5- 2 см. Приготвя се кремът, като се загрява 500 мл прясно мляко със захарта в касерола.

Нишестето се разбърква с останалите 100 мл прясно мляко и се сипва в горещото мляко, заедно с 2 с. л. настърган шоколад, като се разбърква с телена бъркалка докато сгъсти. Охлажда се за 5 минути.

Малка купа с диаметър 18 см се застила със стреч фолио. На дъното се нареждат парчета кифлички, като всяко парче се топва в купа със сок от компот или подсладено прясно мляко и се заливат с няколко лъжици крем.

Отгоре се нареждат кръгчета банан, следва ред кифлички, крем, банан и така докато купата се напълни, завършваме с крем. Опакова се с фолиото и оставяме във хладилника за 2-3 часа да стегне. Изважда се, обърщаме в голяма чиния, фолиото се сваля.

С останалия крем отгоре се намазва и поръсваме с настърган шоколад, украсяваме със захарни перли. Оставя се още 1-2 часа да попие и тогава се нарязва на парчета и сервираме с чаша ароматно кафе! Рецептата е на Теди Титова, от мен добавих и банан!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар