Пълнено печено агне за Великден

17/04/2017
"Истински шедьовър, с който за блеснете за Великден - хем печено, хем пълнено агънце за Великден "
Приготвяне60 мин.
Готвене300 мин.
Общо360 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо347
  • Преглеждания за месеца217
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешките дреболии се накисват във вода, отцеждат се и се сваряват. Черният дроб се нуждае от по-малко време за да се свари - него изваждаме най- напред. Ако се превари става много твърд. Доваряваме белият дроб и сърцето, след което ги нарязваме на малки кубчета.

Агнето се маринова за 1-2 часа със смес от сол, черен пипер, червен пипер и олио.

В дълбок съд в смес от олио и масло запържваме нарязаните на ситно кромид и зелен лук, гъби, дръжките от магданоза и джоджена. Прибавяме ориза. Запържваме докато стане прозрачен и добавяме нарязаните дреболии.

Наливаме вода - толкова, колкото е нужно да поомекне ориза. Доовкусяваме с чубрица, черен пипер, сол. Накрая прибавяме и нарязаните листенца магданоз и джоджен. Отстраняваме от огъня ориза да поеме бульона.

Пълнем агнето с плънката, зашиваме и поставяме в дълбока тава с капак (може да се използва и дебело алуминиево фолио вместо капак), на дъното на която сме наслагали клонки джоджен.

Напълненото агне покриваме със булото. Наливаме около 1, 5 л. вода, поставяме капака и печем на 250 градуса за час и половина, след което намаляваме градусите на 150 за около 3 часа.

Всяка печка пече различно, затова трябва да се наглежда, за да не изври водата - ако трябва се долива по време на печенето.

След като се опече агнето, се оставя да поотлежи за около 1 час и отделяме печения бульон. Отстраняваме конците.

Пълненото печено агне е готово за Великденската трапеза!подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар