Мъфини с тиква и кленов сироп

21/04/2017
Мария Гулековаот Мария ГулековаПомощник Готвач 1x
"Ще добавите ли и тези нежни тиквени мъфини към любимите си?"
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо28
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • брашно - 1 ч.ч.
  • кленов сироп - 1/2 ч.ч.
  • тиква - 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • канела - 1/2 ч.л.
  • олио - 1/4 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо обелваме и сваряваме тиквата, след което я пасираме добре, за да се получи на пюре, което оставяме да се охлади.

Към вече охладеното тиквено пюре добавяме олиото и кленовият сироп и разбъркваме добре. В друг съд добавяме брашното, бакпулвера и канелата и отново разбъркваме.

След това внимателно смесваме двете смеси до получаването на хомогенна смес.

След това взимаме тавичка за мъфини (който иска може и в силиконова форма, която предварително е намазана с малко олио) и слагаме хартиените формички, като напълваме 2/3 от обема им.

Печем мъфините в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 25 минути.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар