Селска картофена яхния със свинско месо

17/04/2017
Миссаот МиссаЧирак
"Толкова вкусно ще похапнем с тази селска картофена яхнийка, че и за допълнително ще питаме "
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо696
  • Преглеждания за месеца218
  • Преглеждания за седмицата29
  • Рейтинг4,3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме размразеното месо на средно големи парченца. Измиваме го и го изкисваме хубаво (за няколко часа - два-три). Поставяме месото в голяма тенджера и го заливаме с достатъчно количество вода, за да го покрие. Слагаме на котлона до пълна готовност на месото.

В голяма и дълбока тенджера сипваме вода около 3/4 и я слагаме на котлона да заври. След като заври водата прибавяме обелените и нарязани на кубчета картофи. Изчакваме картофите да се сварят добре. Изваждаме месото с решетъчна лъжица и го прибавяме в тенджерата при сварените картофи.

В тиган нарязваме лука, морковите и чушките и ги задушаваме с брашното, червения пипер и солта. Ако желаете към тях може да добавите някои от любимите си подправки. Вкусово няма да е проблем, тъй като ястието не е претенциозно.

След като се уверим, че картофите са врели изсипваме задушените зеленчуци в тенджерата. Като поврат заедно десетина минути слагаме нарязания на дребно домат.

След още десетина минути слагаме нарязаните на дребно магданоз и целина и махаме тенджерата от котлона.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар