Ризото с телешко

18/04/2017
Joana
отJoanaНовак1
"Ето така изглежда щастието в чиния "
Приготвяне5 мин.
Готвене75 мин.
Общо80 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо309
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете на котлона тенджера на силен огън. Добавете 1/2 супена лъжица масло. Сложете 1 чаена чаша ориз, заедно с 1 чаена чаша вода. Разбърквайте докато се сгъсти.

След това добавете още една чаша вода заедно със спанака. През това време, ако чедърът ви не е нарязан, го нарежете на квадрати големи горе-долу колкото юмрук. Добавете 1 парче. Разбърквайте докато се разтопи.

След това добавете още 1 парче чедър. Разбъркайте и добавете последна чаена чаша с вода. След това и още 2 парчета чедър и бъркайте докато се сгъсти.

Извадете вече готовото ризото и го оставете да изстине. Сега идва ред на телешкото. Овкусете го със соев сос, риган и осолете. На оребрен тиган поставете и останалото масло. След това сложете телешкото да се сготви, като периодично го обръщате.

В тенджера задушете гъби и ги осолете. Препоръчително е да са печурки. След като са готови започнете да подреждате чинията.

Сложете ризотото и го оформете красиво, върху него поставете телешкото и полейте всичко с гъбите и образувалия се сос.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар