Вит пататник

18/04/2017
Shamsinaот ShamsinaЧирак
"Бърза алтернативна на класическия пататник – за заети домакини и заклети лакомници "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо971
  • Преглеждания за месеца143
  • Преглеждания за седмицата75
  • Рейтинг4,5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • готови кори – 4 бр. (дебели – къпани или дърпани на сач)
  • картофи – около килограм
  • сирене – 200 г
  • кашкавал – 50 г
  • масло – 40 г (за намазване)
  • яйца – 3 бр
  • джоджен – 1 с.л.
  • черен пипер – 1 ч.л.
  • сол – на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бърза алтернативна на класическия пататник – за заети домакини.

Картофите се настъргват сурови в голяма купа. Отцеждат се, тъй като пускат известно количество течност. Към тях се прибавят разбитите яйца и натрошеното сирене. Овкусява се с подправките и много добре се разбърква.

Върху всяка кора се слага част от сместа и се навива на руло (като за вита баница). Навитите кори се подреждат в намазнена тавичка и се намазват с маслото (ако е меко – се мажат, ако не – се режат малки парченца и се слагат на различни места върху пататника).

Ястието се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за около половин час. Изважда се, настъргва се кашкавалът отгоре и се връща във фурната за десетина минутки.

За предпочитане се поднася топло (може в комбинация със сиренце или кисело мляко), но и студено също е вкусно (за мързелива закуска на следващия ден, например).подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар