Дроб сарма с агнешко було и ориз басмати

18/04/2017
РАГот РАГПомощник Готвач
"Една уникална дроб сарма с ориз басмати, с която ще оберете овациите на гостите "
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции9
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо518
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме агнешките дреболии в осолена вода.

През това време варим ориза басмати. Този тип ориз се вари в съотношение 1:3. Измиваме много добре и слагаме на котлона с водата и изчакваме докато кипне. Намаляваме температурата и похлупваме за 15 минути. Изключваме котлона и оставяме 5-10 минути да почине. Разбиваме с вилица.

В голяма тава нарязваме агнешките дробчета, изсипваме ориза и подправяме със соев сос и останалите подправки. Добавяме и предварително нарязаният и запържен в зехтин лук, както и малка част от бульона.

Пъхаме в предварително загрятата фурна и запичаме. Оризът е вече сварен, така че няма да отнеме повече от 15 минути.

Разстиламе агнешкото було по цялата тава, като заливка. Връщаме във фурната и печем докато хване коричка. Сервираме ястието топло.

Забележка: Оризът може да се свари и в бульона от дреболиите.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Krassi11
Krassi11
18.04.2017 14:23
Ориз басмати,соев сос и агнешки дреболии,нещо не ми се връзва.По принцип не е лошо да имаме иновативни идеи,но това не ми допада.Технологията на приготвяне също не ми се вижда удачна-оризът няма нужда от толкова дълга топлинна обработка,ако ще се пече впоследствие,не би трябвало да се сварява напълно.
1
0
Йорданка Ковачева
Оризът от снимката изобщо не изглежда да е басмати. Иначе рецептата е интересна и предполагам би се получило добре и с обикновен ориз.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв