Агнешки бут, печен на решетка

18/04/2017
РАГот РАГПомощник Готвач
"На вас оставяме да решите дали ще го приготвите с мазнинка или без - при всички случаи вкусно ще стане "
Приготвяне20 мин.
Готвене150 мин.
Общо170 мин.
Порции9
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо208
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4,5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцваме и разфасоваме бута на равни парчета. Отъркваме с повече сол, която трябва да попие в дебелите парчета, чубрица, черен и червен пипер (в голямо количество), джоджен.

Подреждаме парчетата в тава заедно с нарязания зеления лук, доливаме с чаша вода, покриваме с фолио и пъхаме в предварително загрятата фурна. Печем около два часа докато месото се задуши хубаво.

Слагаме по-висока решетка от парти грил или решетката от фурната и подреждаме месото върху нея. Слагаме тава отдолу, над която да се отцежда мазнината и запичаме до хрупкава коричка.

Естествено, може да прескочите момента с решетката. Този начин на приготвяне е за тези, които искат да си спестят някоя калория от този тип високо-мазнинно месо. Все още запазва добрият си вкус. Добър апетит!подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар