Пролетна яхния с лапад и маслини

18/04/2017
"Постна пролетна гозба с неустоим вкус и аромат на маслини - истински балсам за стомаха "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 128
  • Преглеждания за месеца170
  • Преглеждания за седмицата32
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • лапад - 1 кг
  • маслини - 250 г
  • лук - 1 връзка пресен
  • сирене - 200 г
  • яйца - 4 бр.
  • домати - 3 - 4 бр.
  • олио
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лападът се измива и се почиства от дебелите жилки. Лукът се измива и нарязва на едро.

Задушава се с малко олио и се прибавя лапада. Наливат се около 2 чаши вода и се оставя за 10 мин да се задуши, като от време на време се разбърква.

През това време се обелват и нарязват доматите, разбиват се яйцата, маслините се нарязват на половинки, а сиренето се натрошава.

При лапада се прибавят нарязаните домати и маслините. Остаря се за още 10 мин и се прибавят разбитите яйца и сиренето.

Подправя се със сол и черен пипер и се разбърква. Бърка се постоянно докато станат готови яйцата.подобни рецепти тук

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар