Агнешки бут по български в китайска марината

18/04/2017
РАГ
отРАГПомощник Готвач215711
"Взимате най-доброто от Българската и Китайската кухня и ги смесвате в тази вълшебна комбинация - така се получава перфектното агнешко "
Приготвяне20 мин.
Готвене180 мин.
Общо200 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо327
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • агнешки бут - 1 бр. (около 3 кг)
  • соев сос - 200 мл
  • оризово вино - 200 мл
  • мед - 3 с.л.
  • индийско орехче
  • червен пипер
  • чубрица
  • зелен лук - 3 връзки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разфасоваме бута. Забъркваме марината в голяма купа от соевия сос, оризовото вино, меда и щипка индийско орехче. Потапяме месото и оставяме да престои така в хладилник за едно денонощие.

Изваждаме от марината и подправяме с типични български подправки. Нарязваме лука. Подреждаме в тава и печем дълго в умерена фурна (около 3 часа).

Колкото по-дълго се пече агнешкото, толкова по-крехко ще стане. Първите час и половина може да задушите с фолио като долеете чаша, чаша и половина вода.

Месото може да се приготви само по китайския или само по българския вариант, но тази интересна комбинация се оказа доста сполучлива.

Да Ви е сладко!подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар