Обикновено козуначено тесто

18/04/2017
Станислава Армянова
отСтанислава АрмяноваИноватор35034363
"С наша помощ всеки може да стане изкусен майстор на козунаците "
Приготвяне200 мин.
Готвене20 мин.
Общо220 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо19 065
  • Преглеждания за месеца53
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подготвяме суровините. Активираме маята, като я прибавяме към затопленото прясно мляко, заедно с 1 с.л. от захарта и 1 с.л. от брашното.

Солта се разтваря във водата. Яйцата се смесват със захарта и се разбиват заедно с кравето и слънчогледовото масло.

Получената смес се загрява на водна баня до 40-45 градуса при непрекъснато разбъркване до пълно хомогенизиране. Преди замесване на тестото се прибавя есенция към тая смес.

Замесва се тестото от подготвените суровини и пресятото брашно. Оставя се да втаса докато удвои обема си (между 60-120 мин).

След оформяне на козунаци, кифлички и други от тестото, то се нуждае от окончателна ферментация - 60-80 минути.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!