Пита с праскови

21/04/2017
Станислава Армяноваот Станислава АрмяноваПомощник Готвач
"Божествено вкусен, направо се топи в устата - не може да му устоите "
Готвене40 мин.
Общо40 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо84
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подготвяме си част от продуктите, като първо разделяме белтъците от жълтъците. Белтъците се разбиват на твърд сняг. От лимона се настъргва кората му и се изцежда сокът му.

Орехите се смилат. Брашното се пресява с бакпулвера. С миксер в дълбока купа се разбиват маслото с пудрата захар. Към тях се прибавят жълтъците един по един, сокът от лимона и кората му, млякото, орехите и брашното смесено с бакпулвера.

Най-накрая се прибавят и разбитите на сняг белтъци. В намаслена и набрашнена тавичка се изсипва сместа, а върху нея се нареждат нарязаните на резенчета праскови от компот.

Пече се в умерена фурна за около 30-40 минути. След като е готов, сладкишът се поръсва с пудра захар, докато е още топъл.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Мисса
Мисса
22.04.2017 17:09
Много интересна идея ...нямам търпение да опитам да приготвя рецептата!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв