Пилаф със сухи чушки

21/04/2017
Станислава Армяноваот Станислава АрмяноваПомощник Готвач
"Един от шедьоврите на турската кухня - пилаф с ароматни сухи чушки "
Готвене70 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо129
  • Преглеждания за месеца89
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се измива. Чушките се нарязват на едро, маслините се обезкостяват и се нарязват. Лукът се обелва и се нарязва на ситно, заедно с малко олио, сол на вкус и 1 ч.ч вода се задушават.

След около 5-10 минути се добавя и оризът. Пържи се до прозрачност. Накрая се прибавят чушките, маслините и чубрицата. Доливат се още 4 ч.ч вода.

Разбърква се и оризът се захлупва с капак, върху който се слага влажна кърпа. Ястието не се отваря, а само се разклаща тенджерата от време на време.

Ястието ври така 1 час на слаб огън.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар