Торта с два вида козунак и локум

18/04/2017
"Супер идеи за запалени кулинари - взимате два вида козунак и правите страхотна торта, вижте как "
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо213
  • Преглеждания за месеца212
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • козунак - половин козунак с какао
  • козунак - половин козунак със стафиди
  • локум - 4 - 5 парчета
  • ядково мляко - 1 литър
  • крем - за бисквитена торта
  • кафява захар - 2 с.л.
  • кокосови стърготини - 40 г
  • фондан - различни цветове
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Двата вида козунак се режат на тънки филии. Ядковото мляко се слага на котлона да се затопля. През това време крема за бисквитената торта се смесва със захарта в отделна купичка. Прибавя се и около 50 мл вода или мляко.

Разбърква се да се получи еднородна смес. След като млякото се затопли се прибавя крема. След като се прибави кремът се бърка непрекъснато, докато се сгъсти. Във форма за торта се реди от единия вид козунак.

След това локума се реже на малки парчета и се слага върху козунака.Отгоре се сипва от крема. Реди се втория вид козунак, локум и крема. Това се повтаря до изчерпване на продуктите. Завършва се с крем.

Козуначената торта се оставя за около час - час и половина, за да изстине. След като тортата е изстинала се поръсва със кокосови стърготини и от фондана с правят форми по избор.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар