Веган пица

18/04/2017
"Вкусна и ароматна, да добавим ли, че е и веган? Опитайте и споделете с приятели "
Приготвяне80 мин.
Готвене30 мин.
Общо110 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо793
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • суха мая - едно пакетче
  • брашно - 3 ч.ч.
  • зехтин - 2 с.л.
  • ядково мляко - 1 ч.ч.
  • хималайска сол - 1 с.л.
  • кафява захар - 1 с.л.
  • маслини - 80 - 100 г
  • царевица - 150 г
  • грах - 150 г
  • чушки - 1 червена + 1 зелена
  • чубрица
  • босилек
  • лютеница
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ядковото мляко се затопля леко. Към него се прибавя сухата мая и кафявата захар.

Разбърква се. Прибавя се и една супена лъжица брашно. Отново се разбърква хубаво. Сместа се оставя завита и на топло за около пет минути.

След това към нея се прибавя хималайската сол и зехтина. Разбърква се. Постепенно се прибавя и брашното. Замесва се меко тесто. Готовото тесто се завива и се оставя на топло да втаса за около 40 - 60 минути.

През това време се нарязват на дребно чушките и маслините. След като тестото втаса се разточва на тънка кора и се прехвърля в тава, която е предварително застлана с хартия за печене.

Отгоре тестото се помазва с лютеница и се поръсва с чубрица и босилек. След това се слагат и царевицата, маслините и граха. Пицата се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса, за около 20-30 минути.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар