Домашни козуначени кифли с мармалад

18/04/2017
gallia_turот gallia_turНовак
"От нас да го знаете - кифлички се чакат само да втасат, чакате ли ги да изстинат - няма да останат кифлички за вас "
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо256
  • Преглеждания за месеца62
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг3,5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • яйца - 5 бр.
  • мая - 50 г
  • олио - 150 г
  • захар - 300 г
  • мармалад - 1 бурканче от 300 мл
  • жълтъци - 1 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята поръсена с щипка сол и захар разтваряте в леко затопленото мляко. Докато изчакваме да бухне разбиваме яйцата и захарта и пресяваме брашното поне 3-4 пъти, правим кладенче и изсипваме готовата мая и разбитите яйца със захарта.

Започваме да месим като топим ръцете си в съд с олиото и така докато тестото се събере, когато се събере загребваме цялото тесто и го обръщаме в съда " удряме го" / тази процедура се повтаря поне 50 пъти/.

Оставяме в затоплено помещение тестото да утрои обема си и започваме да навиваме кифличките.

Тавите с готовите кифлички оставяме отново да втасат и преди да ги опечем на 180 градуса в загрята фурна, ги намазваме с жълтък и поръсваме със захар.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар