Ориз с гъби и чушки

18/04/2017
"Днес сме избрали нещо по-лекичко за всички, които на които им е писнало от мръвки и кюфтета "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо535
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • ориз - 500 г
  • гъби - 350 г
  • чушки - червена и зелена
  • моркови - 1 малък
  • лук - 1 малък
  • зеленчукова подправка
  • черен пипер
  • чубрица
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките, лукът и морковът се нарязват на дребно. Гъбите също се нарязват. Малко олио се сипва в тава и се слага на котлона да се сгорещи.

Когато олиото е готово се прибавят нарязаните зеленчуци, без гъбите. Пържат се, докато омекнат. След това се прибавя и ориза, да се запържи. Бърка се непрекъснато.

След това се прибавят и нарязаните гъби. Разбърква се. Сипва се малко вода и се оставят да се задушат. Ориза се подправя и с изброените подправки на вкус.

След това се сипват две чаени чаши вода и ориза се слага във фурната. Пече се на 200 градуса, за около 30-тина минути.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар