Ориз с гъби и чушки

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9722k9
Ориз с гъби и чушки
Снимка: Христилияна Димитрова
2 / 4
18/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"Днес сме избрали нещо по-лекичко за всички, които на които им е писнало от мръвки и кюфтета"

Необходими Продукти

  • ориз - 500 г
  • гъби - 350 г
  • чушки - червена и зелена
  • моркови - 1 малък
  • лук - 1 малък
  • зеленчукова подправка
  • черен пипер
  • чубрица
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките, лукът и морковът се нарязват на дребно. Гъбите също се нарязват. Малко олио се сипва в тава и се слага на котлона да се сгорещи.

Когато олиото е готово се прибавят нарязаните зеленчуци, без гъбите. Пържат се, докато омекнат. След това се прибавя и ориза, да се запържи. Бърка се непрекъснато.

След това се прибавят и нарязаните гъби. Разбърква се. Сипва се малко вода и се оставят да се задушат. Ориза се подправя и с изброените подправки на вкус.

След това се сипват две чаени чаши вода и ориза се слага във фурната. Пече се на 200 градуса, за около 30-тина минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: