Супа с агнешки чревца и шкембе

18/04/2017
Илияна Димоваот Илияна ДимоваМастър Шеф 3x
"И докато агънцето се пече, вие пригответе вкусна чорбичка с чревца и шкембе - гостите ще я излапат с много апетит "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо617
  • Преглеждания за месеца294
  • Преглеждания за седмицата29
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре чревцата и шкембето и накисваме в студена вода с малко оцет и сода, за хляб да престоят за 30 минути.

После отново измиваме, заливаме с чиста вода и варим 5-10 минути. Изливаме водата, измиваме с чиста вода и нарязваме шкембето и чревцата на малки парченца.

В тенджерка, наливаме олио (3 с.л.) и прибавяме краве масло (1 с.л.). Слагаме чревцата и шкембето, настъргания лук и почистен и нарязан ситно морков.

Подправяме с черен пипер, сол, джоджен на вкус. Наливаме вода 1 к.ч. и задушаваме докато останат на мазнина. Ръсваме червен пипер и брашно (1 ч.л.).

Наливаме топла вода (8 ч.ч.) и когато заври, прибавяме ориза (3-4 с.л.). Варим супата до готовност. Застройваме с разбит жълтък.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар