Лазаня с леща и червен боб

21/04/2017
Мими А.от Мими А.Новак
"Една различна лазаня си търси почитатели във ваше лице "
Приготвяне45 мин.
Готвене40 мин.
Общо85 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо17
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4,7 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Започваме с приготвяне на плънката. Запържваме лука в загрятото олио, докато омекне. Добавяме лещата, моркова, червените чушки, целината, бульона и дафиновия лист.

Варим около 30 минути до омекване на всички продукти. Изваждаме дафиновия лист и пасираме.

Към пасираната смес добавяме боба, солта и черния пипер и разбътрваме. На дъното на намаслена тава разпределяме около 1/4 от плънката и нареждаме около 1/3 от корите за лазаня. След това заливаме с половината от останалата плънка, след това кори, пак плънка и пак кори.

Разбъркваме рикотата с млякото до гладка смес. Овкусяваме с черен пипер и разпределяме соса върху лазанята. Поръсваме с пармезана. Печем около 40 минути, докато се зачерви.

След изваждане от фурната е добре лазанята да се остави за около 5-10 минути преди сервиране .подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар