Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Лазаня с леща и червен боб

Лазаня с леща и червен боб

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8382k1
Лазаня с леща и червен боб1 / 2
01/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6
"Една различна лазаня си търси почитатели във ваше лице"

Необходими Продукти

  • листа за лазаня - 12 бр
  • прясно мляко - 100 мл.
  • пармезан - 3 с.л. - настърган
  • рикота - 150 гр. - натрошена
  • За плънката
  • червен боб - 2 консерви, около 800 г
  • лук - 1 глава червен, накълцан
  • олио - 1 с.л.
  • червена леща - 100 г
  • чушки - 2 бр. червени, ситно нарязани
  • моркови - 1 бр. ситно нарязан
  • целина - 2 стръка - накълцана
  • бульон - 500 мл зеленчуков
  • дафинов лист - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме с приготвяне на плънката. Запържваме лука в загрятото олио, докато омекне. Добавяме лещата, моркова, червените чушки, целината, бульона и дафиновия лист.

Варим около 30 минути до омекване на всички продукти. Изваждаме дафиновия лист и пасираме.

Към пасираната смес добавяме боба, солта и черния пипер и разбътрваме. На дъното на намаслена тава разпределяме около 1/4 от плънката и нареждаме около 1/3 от корите за лазаня. След това заливаме с половината от останалата плънка, след това кори, пак плънка и пак кори.

Разбъркваме рикотата с млякото до гладка смес. Овкусяваме с черен пипер и разпределяме соса върху лазанята. Поръсваме с пармезана. Печем около 40 минути, докато се зачерви.

След изваждане от фурната е добре лазанята да се остави за около 5-10 минути преди сервиране.

Лазанята с леща и червен боб е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: