Супа от агнешка главичка с грах

21/04/2017
Зорица
отЗорицаМастър Шеф74422823822
"И ние можем да ви покажем една-две хитринки за приготвяне на най-вкусната агнешка чорба "
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо714
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешката главичка се сварява във водата в тенджера под налягане до готовност. След като се свари се изважда да се охлади, почиства се от костите и месото се накъсва на парчета.

Отново се връща в тенджерата с бульона да ври и се подправя със сол и черен пипер на вкус, като не се захлупва с капак.

В тиган се задушава ситно нарязаният зелен лук в маслото, добавя се и червения пипер и се изсипва в тенджерата.

Картофите се нарязват на кубчета (като за мусака) и заедно с граха се изсипват в тенджерата при месото, докато омекнат хубаво.

Когато е готова супата, се подправя с нарязаните на ситно копър и джоджен и се прави застройка от киселото мляко, разбито с яйцата и малко от бульона. Сервира се топла.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!