Стерилизирана плънка за зелена баница

20/04/2017
Sevdalina Irikovaот Sevdalina IrikovaЧирак
"Ако и вие обожавате пролетните баници, ето как да им се наслаждавате през цялата година "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо163
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте внимателно листата от лапада. Сгънете ги на две и прекарайте острието на нож точно покрай жилата, за да я премахнете.

Копривата измийте добре и отстранете дръжките. Кипнете вода със сол в тенджера и бланширайте лапада и листата от копривата за минута.

Извадете ги с помощта на решетъчна лъжица и прехвърлете в съд с ледена вода, после отцедете.

Измийте пресен лук и нарежете на ситно, като в две купи разделите бялата част от зелената.

В подходящ съд изсипете олиото и на много слаб огън задушете първо белите колелца. След като се задушат, прибавете зелените.

Прибавете и отцедения лапад, който не е необходимо да нарязвате, при топлинната обработка се променя вида му.

Добавете солта и го задушете не повече от 5 минути /все пак листата са бланширани/.

Изключете котлона, добавете ситно нарязаният джоджен и опитайте на сол. Готовата зелена плънка напълнете в сухи подходящи буркани, които се стерилизират 20 минути.

Ако през студените зимни дни ви се похапне зелена баница, отворете буркана, добавете мазнина, чукнете яйцата и с тази пролетна плънка ще навиете набързо вкусна и ароматна баница.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар