Кюфтета със зеленчуков сос

19/04/2017
"Какво му трябва на човек? Вкусни кюфтенца и ароматен сос, който да се отопи с хлебчето "
Приготвяне20 мин.
Готвене75 мин.
Общо95 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо140
  • Преглеждания за месеца139
  • Преглеждания за седмицата139
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Каймата се омесва с яйцето, 1 с.л. галета, 1 ч.л. кисело мляко, наситнен лук, черен пипер, чубрица. Хубаво е да престои в хладилника поне 2 часа.

От нея се приготвят кюфтета, малко по-големи от орех. Изпържват се леко от двете страни. Изваждат се в чиния.

В същия съд се изпържват най-напред за кратко наситненият чесън, кромидът и морковът.

Добавя се 1 с.л. брашно и 1 с.л. червен пипер. След като се запържат, леко се добавят около 2 чаши вода.

Сосът се оставя да поври за около 5 мин. Тогава се поставят се кюфтенцата, нарязаните картофи, грахът, черният пипер, дафиновият лист и част от магданоза и керевизът.

Посолява се на вкус. Добавя се и толкова вода, колкото леко да покрие кюфтетата. Ястието се оставя да поври около 35-40 мин. на среден огън под капак.

Накрая то се поръсва с нарязания магданоз и керевиз и е готово за сервиране.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар