Готвен пресен лапад с пиле и ориз

19/04/2017
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф115164311285
"Като заклети почитатели на здравословното хранене, ви обещаваме - това пилешко е зверски вкусно "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо443
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме листата лапад и почистваме от жилките. Заливаме листата с вода и кипваме, докато си променят цвета. Отцеждаме от водата. В тенджерка, наливаме олио (3-4 с.л.).

Запържваме нарязаното пилешко месо, дръпваме съда от котлона, изваждаме пилешките хапки от мазнината и в същата прибавяме почистен, измит и нарязан зелен лук и бланширания лапад.

Слагаме отново тенджерката на котлона и задушаваме продуктите, като последователно прибавяме и сол, черен пипер, нарязани листа джоджен и копър. Ръсваме червен пипер (1 к.л.) и ориза (2 к.ч.).

Разбъркваме няколко пъти и наливаме топла вода (3- 4 ч.ч.). Прибавяме пилешкото месо и варим ястието до готовност, като по време на готвене можем да долеем още топла вода при необходимост. Преди да свалим от котлона, прибавяме в ястието малко краве масло и разбъркваме.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Симона
Симона
26.04.2017 18:05
Супер стана много вкусно !
1
0
Илияна Димова
Благодаря !
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв