Малък козунак и кифлички

19/04/2017
ВИЛИ-Виолета Матеваот ВИЛИ-Виолета МатеваМастър Шеф 8x
"Когато става дума за козунаци - размерът няма значение - само вкусът и ароматът, а те са направо вълшебни "
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо135
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • яйца - 2 бр.
  • суха мая - на д - р Йоткер 1 пакет
  • прясно мляко - 200 мл
  • захар - 100 г
  • олио - 5 с. л.
  • сол - щипка
  • ванилия - 2 бр.
  • есенция - ром
  • брашно - около 500 г
  • белтъци - 1 бр. за намазване
  • захарни конфети - за поръсване
  • черен шоколад - плънка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресява се брашното и оформяме в средата кладенче. Сипваме сол, суха мая, ванилия и ром.

Добавя се топло прясно мляко, разбити яйца със захарта и разбъркваме с вилица като загребваме от брашното да стане гъста каша. Сипва се на набрашнен плот и се измесва на гладко тесто.

Оставя се на топло покрито с фолио да втаса 40 минути, докато удвои обема си. Разделя се на две части, едната се разделя на 4 топчета, оформят се четири фитила и се сплитат на плитка.

Втората част се разточва и нарязва на правоъгълни парчета. Поставя се квадратче начупен шоколад и се навива на рулце.

Нареждат се в тава, намазваме с разбит белтък и поръсваме с захарна украса. Печем в умерена фурна 170 градуса до златиста коричка !подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар