Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зеленчукова Салата»Салата с моркови, репички и тофу

Салата с моркови, репички и тофу

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8382k1
Салата с моркови, репички и тофу1 / 2
21/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • репички - 130 г, нарязани
  • моркови - 1 бр. нарязан
  • кафяв ориз - 200 г
  • лук - 3 стръка пресен, ситно нарязан
  • стафиди - 50 г светли
  • За дресинга
  • тофу - 120 г, нарязано на кубчета
  • горчица - 2 ч.л.
  • винен оцет - 1 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • портокали - сок от 1/2 портокал
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се вари на слаб огън до омекване. След като е поел цялата течност и е готов, го отдръпваме от котлона и го оставяме да изстине.

За дресинга пасираме тофуто, горчицата, оцета, чесъна и портокаловия сок до получаване на гладка смес. Овкусяваме със сол и черен пипер.

Слагаме нарязаните морков, репички и лук в купа. Добавяме стафидите и ориза, след това заливаме с получения сос и разбъркваме.

Сервираме салатата леко охладена.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: