Богато руло Стефани

19/04/2017
Невена Блажева Иванова
отНевена Блажева ИвановаПомощник Готвач11638377
"За кулинарните пътешественици из страната на вкусотиите - сочно, ароматно и много богато руло Стефани "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 688
  • Преглеждания за месеца281
  • Преглеждания за седмицата125
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на рулото: Филиите хляб потапяме в млякото, след това добре изцеждаме. Лука наситняваме или смиламе в блендер. Смесваме каймата с хляба, лука, яйцето и всички подправки.

Омесваме каймата, покриваме със свежо фолио и оставяме за час да в хладилник, за да поеме ароматите на подправките. През това време сваряваме яйцата - нарязваме ги на кръгчета, морковите и краставичките на жулиени. Сваряваме картофите до полуготовност, обелваме и нарязваме на филии.

Лист алуминиево фолио намазняваме и разстиламе каймата, подреждаме ред моркови, краставички, яйца, царевица и така редуваме по цялото пространство, навиваме рулото, но не много стегнато, оформяме краищата, мажем с един разбит белтък /за да не се напука рулото/.

Покрай рулото нареждаме картофените филили, като леко ги застъпваме /като керемиди/, поливаме картофите с разтопеното краве масло и печем във фурна 45 мин.

Изваждаме рулото поръсваме с настъргания кашкавал и мятаме за още 5 минути до разтопяване на кашкавала, отново изваждаме и поръсваме в края с пипера /за да не прегори/, допичаме още 5 -10 мин.

Поднасяме нарязаното на филии руло с картофената гарнитура. Гарнираме с пресен магданоз.подобни рецепти тук

5 8
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Сия Рибагина
Сия Рибагина
25.04.2017 19:08
Ехаа, наистина е богато, и как само е наредено в суров вид-като аптека :)) Мазането с белтък, за да не се напука е техника, която със сигурност ще пробвам. :)
0
1

Виж всички коментари или напиши такъв