Пиле с бял грах

21/04/2017
"Знаем как да превърнем дори класическото пиле с грах в истинско гурме предложение "
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо278
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • пилешки гърди - 400 г, нарязани на ивици
  • бял грах - 150 г, почистен
  • За марината
  • бульон - 4 с.л. пилешки
  • царевично брашно - 2 с.л.
  • шери - 1 с.л. сухо
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете пилето в маринатата. Махнете стъблата от граха и баланширайте в кипяща вода за около минута, изцедете в гевгир. Изсушете пилето от маринатата.

Сложете маринатата в загретия уок или тиган. Добавете пилето и разбъркайте за около три минути. Добавете граха и бъркайте още една минута.

Пригответе сос като разбъркате царевичното брашно с останалата част от съставките. Добавете го към пилето и граха.

Оставете ги да къкрят и бъркайте около две минути, докато сосът се сгъсти. Поднесете веднага.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар