Люто говеждо по Съчуански

21/04/2017
"Любителите на пикантното ще се влюбят в него, всички останали също "
Порции2
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо52
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • говеждо филе - 400 г, нарязано на тънки ивици
  • чесън - 1 скилидка ситно нарязан
  • джинджифил - 1 ч.л. пресен, ситно нарязан
  • люти чушки - 2 бр. пресни, ситно нарязани
  • бульон - 375 мл зеленчуков
  • царевично брашно - 1 с.л.
  • соев сос - 1 с.л. слабо солен
  • черен пипер - прясно смлян
  • китайско зеле - 400 г, нарязано
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете говеждото, чесъна, лука, джинджифила, лютите чушки в бульона на силен огън, докато омекнат - за около две минути.

Добавете царевичното брашно със соевия сос. Оставете го да къкри и бъркайте, докато сосът се сгъсти- около две минути

Подправете със смлян черен пипер. Сложете нарязаното китайско зеле и запържете за около две минути.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар