Козуначени кифлички с канела

19/04/2017
Елена Стойчовскаот Елена СтойчовскаПомощник Готвач
"Разчупете традицията с тези уникални канелени козуначени кифлички "
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо43
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в топло, прясно мляко - 50 мл, с 1 лъжичка захар, щипката сол и 1 с.л. брашно, за да се активизира маята. Яйцата се разбиват със захарта, останалото мляко и маслото.

След като маята е шупнала, се прибавя към яйчната смес. Разбърква се.

Постепенно се прибавя брашното. Замесва се меко тесто, което да не лепне по пръстите. Прибавяйте брашното постепенно и замесвайте - количеството на брашното е ориентировъчно.

Готовото тесто прехвърлете в купа, поръсва се с брашно и се покрива с кърпа. Оставете на топло да втаса за около час.

Втасалото тесто се премества върху набрашнен плот. Премесва се леко. Разделя се на 4 топки. Разточват се на правоъгълни кори с дебелина около 5-8 мм.

Всяка кора се намазва с мармалад и се по желание се слагат едро скълцани орехи. Завива се на руло и се реже на кифлички, с ширина по Ваше желание - около 5-7 см.

Готовите кифлички се подреждат в тава, застлана с хартия за печене. Наръсват се с канела и захар. Оставят се отново да втасат.

Пекат се в предварително загрята фурна на 190 градуса до зачервяване.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар