Великденски гнезда

19/04/2017
Tania Rusenova
отTania RusenovaМастър Шеф7158710682
"Талантливите готвачи си личат по въображението и любовта, с които приготвят ястията си "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо283
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме картофите и ги нарязваме с помощта на белачка на тънки парчета, след което режем на тънки ивички.

В купа поставяме готовите нарязани ивички от картофи и наливаме студена вода с 2 с.л от сока на лимона. Престояват така 10 минути.

Отцеждаме след това посоляваме, намачкваме с ръце и след това ги изплакваме, като ги поставяме на кухненска хартия да попие самата вода.

Добавяме подправките и яйцето, като разбъркваме, за да се размесят самите подправки. Вземаме формите за мъфини (по възможност най-големите), като омасляваме обилно с масло и поръсваме с галета.

От картофените пръчици поставяме в мъфините на дъното и разпределяме по стените така , че да се оформи гнездо. Печем ги в предварително загрята фурна за около 10-15 минути. Вадим и оставяме да изстинат.

През това време си подготвяме малките яйчица, а това става по следния начин: В съд поставяме сиренето, изварата, крема сиренето, зехтинa, нарязаните на ситно пера зелен лук чесъна на прах, сол и черен пипер на вкус.

Оформяме малките яйца с навлажнени ръце, като бройката им трябва да е 12 бр. Изваждаме внимателно готовите картофени гнезда, като внимаваме да не се разчупят.

Отдолу поставяме по желание зелени листа, а те може да са от листенца градинска салата, върху тях поставяме 2 яйца от сирена и половин сварено яйце.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар